21. 6. 2018

Zelení „přivítají“ Zemana podruhé na zámku Jezeří

Poprvé se na zámku pod Krušnými horami objevil jeho dvojník v roce 2014 v rámci happeningové divadelní recese u příležitosti voleb do Evropského parlamentu. Dnes se na Jezeří chystá skutečný Miloš Zeman. Nelze však tvrdit, že jde o návštěvu vítanou. Po prohlášení, že by bylo potřeba prolomit limity těžby hnědého uhlí i na dole ČSA soukromé firmy SEVEN a fakticky tak odepsat obyvatele Horního Jiřetína, se také není čemu divit.

„Lidé v Horním Jiřetíně a okolních obcích řadu let vytrvale odmítají snahy o pokračování těžby. Jak je zřejmé, je výhodná jen pro majitele těžební společnosti. Naproti tomu většinoví obyvatelé získají jen další zdravotní problémy a prohloubení stigmatu místa, kde nemá smysl žít“ uvedl Luděk Prošek, člen mosteckých zelených.

„Ačkoliv se od poslední návštěvy mnohé na straně pana Zemana nezměnilo a stále jej „pronásleduje“ ruský medvěd, jedno je jisté, návštěva před čtyřmi lety byla příjemnější, jednalo se o nadsázku a legraci, dnes však přijíždí stařec, který svá slova o pokračující devastaci našeho kraje myslí smrtelně vážně“ dodává předseda krajské organizace Zelených Petr Globočník.

Zelení se tak na protest proti těmto snahám vydají Zemanovi předat vzkaz od obyvatel Ústeckého kraje.