22. 1. 2018

Předsedou Zelených byl zvolen Petr Štěpánek.
Ke svému zvolení říká:

„Zelené chci vést jako stranu ochrany klimatu, modernizace energetiky a sociálního státu s důrazem na rovné příležitosti a dostupné bydlení. Dnešní volbu vnímám jako sjednocení kolem středových témat.“

Petr Štěpánek je kladenský rodák a biolog – absolvent Univerzita Karlova a bývalý pracovník Akademie věd. Je starostou MČ Praha 4 a předsedou klubu Trojkoalice v pražském zastupitelstvu. Na předsedu Zelených kandiduje s představou strany stojící na třech pilířích – environmentálním, sociálním a pilíři svobod, rovných příležitostí a demokracie.

1. místopředsedkyní byla pak zvolena bioložka, manažerka v oblasti životního prostředí a zastupitelka Mníšku pod Brdy Magdalena Davis, 2. místopředsedkyní pak byla zvolena překladatelka a PR manažerka Petra Jelínková a 3. místopředsedkyní právnička a radní v obvodě Ústí nad Labem – město Karolína Žákovská. Dalšími členy předsednictva byli zvoleni marketingový manažer Jenda Perla, radní Prahy 7 František Vosecký a projektový manažer Vít Masare.